Omgeving

Belt-Schutsloot

Camping Op de Polle ligt in het mooie waterdorp Belt-Schutsloot. Dit is een dorp gelegen in de Wieden in de gemeente Steenwijkerland. Natuurgebied valt onder de noemer van de “Kop van Overijssel” in de gelijknamige provincie Overijssel.
Belt-Schutsloot is een klein dorpje met bijna 600 inwoners. Het dorp staat bekend als waterdorp om de vele watersportmogelijkheden en de mooie fietsroutes. Het ligt in een mooie omgeving waar water de boventoon voert, met de vele meren, grachten en slootjes die het gebied rijk is. Vanuit onze camping kunt u per boot kunt u het beste kennismaken met de enorme waterinfrastructuur.

Ontstaan:
Belt-Schutsloot is ontstaan uit twee dorpjes: Belt (Zandbelt) en de aan de Schutsloterwijde gelegen Schutsloot gelegen, in de loop der jaren is het tot 1 dorp geworden.

 

Omgeving:
Belt-Schutsloot ligt in natuurgebied de Wieden. Door het door loopt de Wiedenroute. In de buurt liggen verder Meppel, Genemuiden, Vollenhove, Zwartsluis en Giethoorn. Het ligt tussen de wateren Arembergergracht, Schutsloterwijde en de Kleine Belterwijde.

Dorpsfeest:
Jaarlijks wordt er op de 2e vrijdag in augustus een verlichte gondelvaart gehouden. Die dag en de dag erna is er een feest met kermis.

Dorpsfaciliteiten:
In het dorp is een kleine supermarkt met vers afdeling. Ook zijn er verscheidene eetgelegenheden. Een fiets-, fluisterboten- en kanoverhuur.

              

Natuurgebied de Wieden

De Wieden is een meren- en moerasgebied in de provincie Overijssel. Vroeger was het een vergraven veengebied. De Wieden heeft ook een belangrijke recreatieve functie, het is een belangrijk watersportgebied.

De meren Belterwijde en Beulakerwijde (ook wel Belterwiede en Beulakerwiede genoemd), maken deel uit van dit natuurgebied. Ergens diep onder het water in de (kleine-) Beulakerwiede liggen de resten van de nederzetting Beulake, waarnaar dit water is vernoemd. Na een grote overstroming in 1825 is het dorpje verdwenen.

Rondvaarten
In het natuurgebied zijn verschillende rondvaarten mogelijk, in Sint-Jansklooster is het Bezoekerscentrum De Wieden van Natuurmonumenten.

Het natuurgebied De Wieden is sinds 2007 onderdeel van Nationaal Park de Weerribben.

   

Activiteiten in de omgeving

In de omgeving zijn vele activiteiten, bekijk de activiteitenkalender van de omgeving hier.